Iedere dag wordt er vertrouwelijke informatie uitgewisseld met vele verschillende communicatie partners, zonder dat er aandacht wordt besteed aan de bescherming van deze gegevens. Communicatie via e-mail is een serieus beveiligingsprobleem voor elke organisatie.

E-mail verkeer over het internet loopt via vele routers en provider netwerken. Hier heeft een organisatie geen controle over. Deze routers en provider netwerken zijn niet voldoende beveiligd en hackers, maar ook providers, kunnen dan ook zonder veel moeite informatie onderscheppen. Onze Venet Gateway ondertekent en versleutelt al het uitgaande e-mailverkeer en is daarom dé oplossing voor veilige e-mail in uw organisatie.  Venet Gateway is een software die volledig geïntegreerd wordt in de SMTP keten.

De mogelijkheden

Met de in de Gateway ingebouwde PDFMail functie is het mogelijk om versleutelde en gesigneerde e-mails te sturen naar derden die niet over certificaten voor het versleutelen van e-mails beschikken. De geadresseerde kan doormiddel van een wachtwoord het PDF document met daarin de inhoud van de e-mail en eventuele bijlage(n) openen en lezen. Het beantwoorden van e-mails is eveneens mogelijk door op de “reply” knop te drukken.

Venet Gateway is heel eenvoudig te integreren in bestaande netwerken, te beheren via een centraal web management en werkt transparant voor de eindgebruiker.

Meer weten?

Wilt u meer weten over E-mail Encryptie mogelijkheden? Dan kunt u contact met ons opnemen door het contactformulier in te vullen. Dan voorzien wij u zo spoedig mogelijk van alle gewenste informatie.