Een goede bereikbaarheid is voor organisaties vandaag de dag essentieel. Met VoIP-telefonie van Venet bent u altijd op de juiste manier bereikbaar.

Dat kan zijn door middel van een keuzemenu, zodat iedereen bij de juiste afdeling terecht komt. Of dankzij de integratie met uw mobiele telefoon in de centrale, waardoor u overal de telefoon kunt oppakken. Venet VoIP-telefonie biedt eindeloos veel mogelijkheden. En dat allemaal voor een vast bedrag per maand per werkplek.

Wat zijn de voordelen van VoIP?

Het grootste voordeel is dat VoIP geen grenzen kent. Toestellen en telefooncentrales hoeven niet meer fysiek met elkaar verbonden te zijn. Bedrijven kunnen zelfs meerdere vestigingen aansluiten op één telefooncentrale. Dat scheelt in telefoonkosten en onderhoud. Daarnaast is het erg gemakkelijk om nieuwe toestellen toe te voegen. Het aansluiten van een IP telefoontoestel op het internet is voldoende. Met een handige app is zelfs uw mobiele telefoon te integreren. Een tweede voordeel dat VoIP met zich meebrengt zijn de lage kosten. De data wordt namelijk via het internet vervoerd. Omdat vrijwel iedereen toegang heeft tot het internet, kan VoIP goedkoop aangeboden worden.

De nadelen van VoIP

VoIP heeft eigenlijk één belangrijk nadeel, dat is dat het afhankelijk is van het internet. Zo kan er geen gesprek plaatsvinden wanneer de zender of ontvanger geen internet verbinding heeft. Daarnaast kan ook een slechte internetverbinding voor problemen zorgen. Wanneer de data niet goed wordt overgedragen, kunnen er vervelende haperingen ontstaan. De meeste organisaties beschikken vandaag de dag over een voldoende snelle en betrouwbare internetverbinding.

Meer weten?

Wilt u meer weten over VoIP mogelijkheden? Dan kunt u contact met ons opnemen door het contactformulier in te vullen. Dan voorzien wij u zo spoedig mogelijk van alle gewenste informatie.